improveyourmood.blogg.se

Alla mår vi psykiskt dåligt i perioder. Låt oss dela våra erfarenheter och hjälpa varandra att hitta vägar till välmående!

Vinsterna med att visa sig sårbar

Publicerad 2014-08-31 18:35:00 i Lyckostrategier,

Ni vet att det som är rätt ibland också är det svåraste? Att visa sig sårbar inför andra kan vara extremt jobbigt men i min erfarenhet är det så värt det i efterhand. Vad innebär det då att visa sig sårbar? Tänk er följande scenario:
Du mår dåligt för någonting som har hänt. Du kanske har bråkat med dina föräldrar, känner dig ignorerad av din chef eller bara är allmänt less och trött på livet. Hur vi reagerar på jobbiga händelser, känslor och tankar är såklart olika för alla men många av oss reagerar säkerligen med att stänga inne våra tankar och känslor och grubbla över det som har hänt för att försöka förstå det. Vi lever alla i ett samhälle där det finns krav på att vara lycklig, att "bita ihop" och att inte dra ner andra i vår egen skit. Detta tar såklart enormt mycket energi. Föreställningen om att "ensam är stark" kunde inte vara mer fel i detta sammanhang. Tänk om vi bara skulle släppa stoltheten och sluta försöka vara så himla starka och duktiga hela tiden? Det krävs mycket mod för att våga göra det. Men att visa oss svaga inför varandra bidrar till flera fördelar. Vi kommer varandra närmare och får djupare relationer i och med att vi visar alla våra sidor. Vi tillåter andra att finnas där för oss. Vi behöver inte ägna energi åt att försöka låtsas att vi mår bra och är starka när vi inte är det - det blir lättare att acceptera hur vi mår och börja göra någonting åt det. Nästa gång du mår dåligt över någonting - testa att berätta det för någon som står dig nära. Var uppmärksam på hur det känns. 
 
Är ni intresserade av ämnet finns det ett riktigt bra TED-talk som jag rekommenderar er att lyssna på. Klicka här!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela