improveyourmood.blogg.se

Alla mår vi psykiskt dåligt i perioder. Låt oss dela våra erfarenheter och hjälpa varandra att hitta vägar till välmående!

Varför vi inte gillar förändringar

Publicerad 2015-03-26 21:07:30 i Psykisk hälsa, Reflektioner om livet,

Evolutionärt sätt så har det gynnat oss människor att ta den säkra, beprövade vägen som vi har gått förut och därför inte behöver förvänta oss några oväntade överraskningar. Precis som med mycket annat är det något som vi har med oss från våra förfäder. 

MEN, nu är det ju såhär. Vi lever i Sverige, ett fantastiskt tryggt land. Många av de förändringar skulle inte skada oss, även om de självklart kräver en hel del energi, mod och att vi står ut med en del obehag. För att vi ska kunna leva det liv vi vill leva så krävs det ibland att vi går utanför vår bekvämlighetszon. Det krävs att vi tar den där nya, oprövade vägen för att se om den leder någonvart som vi inte har varit. Det krävs att vi förändrar oss själva, bryter gamla vanor och skapar nya, för att vi inte ska fastna i gamla hjulspår som egentligen inte gynnar oss. Att skapa nya vanor är ett perfekt sätt att förändra vårt liv i den riktning vi önskar, då dessa aktiviteter blir just vanor, något som sker automatiskt och som därför bara kräver energi i början när vi ska bryta dem. Därefter rullar det på.

Fundera gärna på om det finns någon ny vana som skulle styra ditt liv i den riktning du vill, och börja ta små små steg mot att införa den vanan i vardagen. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela