improveyourmood.blogg.se

Alla mår vi psykiskt dåligt i perioder. Låt oss dela våra erfarenheter och hjälpa varandra att hitta vägar till välmående!

Frågor en söndagkväll

Publicerad 2015-08-30 20:26:42 i Psykisk hälsa, Reflektioner om livet,

Så har denna vecka nått sitt slut. Nästa vecka innebär nystart för många, ny månad och en ny skoltermin/jobbhöst sätter igång för fullt. Att ha en intention inför veckan är något som brukar hjälpa mig att agera mindre utifrån min autopilot (läs äta godis när jag är stressad, ständigt ta upp mobilen för att få en snabb instagramkick, att välja tv-tittande framför en spännande bok jag velat läsa länge) och mer utifrån hur jag faktiskt vill agera under dagarna. Därför tänkte jag att vi skulle ställa oss själva ett antal frågor för att få insikt i hur vi faktiskt kan komma närmare det liv vi vill leva under den kommande veckan. Är ni med?!
 
- Om fick välja och inte blev påverkad av någonting eller någon person, hur skulle du då vilja agera imorgon?
- Hur skulle du starta din morgon?
- Hur skulle du prata med dina kollegor/klasskamrater?
- Hur skulle du bete dig på jobbet/i skolan när det gäller skol- eller arbetsuppgifter?
- Hur skulle du bete dig efter jobbet, när du kom hem? Vilka aktiviteter skulle du välja att göra då?
- Hur skulle du återhämta dig?
- Vad är viktigt för dig att fokusera på den kommande veckan?

Tänk ut och skriv ner två konkreta handlingar du kan göra imorgon för att ta dig närmare din idealdag. Jag tror många av oss behöver lite mer insikt i vad vi faktiskt vill, och genom att proaktivt tänka ut detta innan veckan har börjat har vi större chanser att faktiskt komma ihåg hur vi ville bete oss under dagen också, och inte bli slavar under våra vanor. Varför inte börja dagen med att titta på ditt svar på ovanstående frågor?! :)

Nu gör vi denna vecka till en bra sådan!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela